Om Historieboken

Hej! Vad kul att du har hittat till Historieboken!

Mitt namn är Lisa Viktorsson och jag är historiker, examinerad vid Göteborgs universitet. Född dalslänning men bor sedan många år i Göteborg, även om ett ben alltid finns kvar djupt i den dalsländska skogen. Historieboken är ett hobbyprojekt som jag drivit sedan hösten 2019 och här lyfts allt möjligt som har med historia att göra på ett eller annat sätt. Högt och lågt, smalt och brett. Stora världsomspännande ämnen och små mikrohistoriska nörderier. Jag vill gärna att Historieboken ska vara en påse med historiskt smågodis för alla med intresse för det förflutna.

Mina favoritperioder är sekelskiftet 1900 samt allt som har med 1700-talet att göra. Det jag främst har arbetat med är politisk historia under tidigt 1900-tal och agrarhistoria kring det förra sekelskiftet. Jag har också intresserat mig för sjöfartshistoria och då främst den kring det Ostindiska companiet, där jag även arbetat. Ovanstående är det jag hållit på med professionellt, men även mina mer privata nördområden syns på bloggen. Det som framförallt syns på Historieboken är mitt ofantligt stora intresse för det svenska populärkulturella 1900-talet, det är något som får stort utrymme på bloggen. Gustav III är en figur som också kan komma att figurera flitigt.

Detta var en liten introduktion, allt som skrivs på bloggen är mina egna reflektioner och det är endast undertecknad som tar ansvar för fel och brister.

Tveka inte att lämna en kommentar eller kontakta mig vid frågor.

Varmt välkommen till Historieboken!

Lisa Viktorsson

%d bloggare gillar detta: